Saturday, August 14, 2010

Många attraktioner att se: Tacoma Museum of Glas

Strax söder om Seattle finner man Tacoma (städerna är numera sammanväxta), och här besökte vi Tacoma Museum of Glas. Oerhört vackra konstverk av glas. Värt ett besök om man är i området och intresserad. Det är en lokala glaskonstnären Dale Chihuly. Citykärnan smyckas av färgstarka glasskonstverk.


Taket är täckt av färgstarkt konstverk. En gångtunnel över motorvägen i det publika rummet.


Fantastiks skapelse tillsamman med vattnet runt om. Kan tänka mig hur vacker det kan bli när kvällen faller på och konstverket är belyst.

Detta "glasskåp" kan skådas i samma gångtunnel över motorvägen. Många vackra skapelser och oerhörd färgprakt.

2 comments:

  1. Glasmuseet verkade jättefint och spännande. De där fina glasverken i taket såg vi att de också hade i receptionen på Bellaigo i Vegas. Seattle är en härlig stad även om vädret inte alltid är det bästa. Jag har varit där men det var länge sedan säkert minst 12 år sedan för min del också om inte längre. Kul att du fick komma dit och återuppliva en massa fina minnen. Tycker du att mycket har förändrats under de 12 åren som gått eller kände du igen dig i mångt och mycket? På tal om färska goda ostron så bör ni åka ner till Appalachicola i i nordvästra Florida där är de världsberömda just för sina otstron. Det är inte långt dit heller direkt och det är en jättemysig gammal fiskarstad som inte förstörts av turism. Havet och stranden är jättefina här också. Det går att bada långt in på hösten.
    Kram!

    ReplyDelete
  2. Tack för det tipset. Vi ska åka till Florida i september och då kan ett sådant ställe locka oss då vi båda är Ostronälskare...

    ReplyDelete