Wednesday, September 8, 2010

Att få jobba är rena semestern!

Dagen började med att lämna barn på skola och dagis. Eller egentligen började den redan en timme innan med att få upp sig själv och de små liven ur sängen, till frukostbordet och ner med flingorna i magen.

Därefter stod städning på schemat. Det handlade mestadels att alla sakerna hittar sin rätta plats. Har numera fattat att jag är inte enbart ben till min egen kropp utan även ben till alla efterlämnade prylar de 3 övriga familjemedlemmarna lämnar efter sig. Mitt på dagen blev det en paus i allt städande och jag deltog i ett web seminarium om hur att förbättra sitt resultat och ha en tydlig målbild - och öva på det kan vara bra för både arbetslivet och privat. Mitt i allt dyker nu diskmaskinsrepratören upp och konstaterar att motorn i diskmaskinen gått sönder och det bara är att köpa nytt. Skönt att man hyr huset detta året. Kyl och frys gick precis sönder i förra veckan så det har varit några kostnader för våran värd.

Under tiden de gick igenom diskmaskinen ringde jag själv några samtal, bland annat till luftkonditioneringsrepratören som måste hit och titta till våran AC, då denna drar ström så det står härliga till. Förvisso är det varmt här om dagarna men räkningarna ligger på 500 dollar per månad, rena chocken för oss nordbor, som blir chockad av hälften, när varje Varjavinter dyker upp.

I många amerikanska hus är det heltäckningsmatta som gäller. Och vit helst. Eftersom vi nu hyr vårt hus så är det si och så med den fina vita heltäckningmattan och den lovar jag har sett sina bästa dagar. Men bara för att få rent den har jag nu tillkallat en städfirma som levererar massiv kemikalie-rengöring av denna matta. Undra om man vågar kliva på den efter den behandlingen eller om det kommer svida under fötterna?! Kvinnan i telefonen som tog emot min beställning lyssnade med tålamod hur äcklad jag är av denna matta som finns i alla sovrummen, hallen, vardagsrummet och i matsalen.

Därefter är det dags att hämta kottarna från dagis och skola, laga mat och diska för hand all den disk som blev efter middagen. När väl detta är avklarat så gäller det att få sin 7-åring att inse att man måste göra sin läxa också. Efter gnäll och skrik lämnar hon motvilligt sin film och med kråkfötter stavar till, cat, hat, bat, cap etc etc etc... Räkneuppgifterna gör hon med glans och sist men inte minst ska det fyllas i en massa färger på en teckning. Själv frågar jag mig varför man måste ge en som går i ettan hemläxor - varje dag!? Klarar inte skolan detta själva på denna nivå? Men detta är ett ämne för en annan gång!

Just denna dag fanns det inte en minut över för alla övriga måsten som finns på min göra lista, som handla mat, fixa patroner till skrivare, familjebilder till dagis, tacka ja eller nej till 5 olika tillställningar till just denna fredag. Springa över till banken för att kolla saldot eftersom vi ännu inte fått internet banken att fungera, samt köpa ett trådlöst modem till nästa repratör som kommer på torsdag. Och sist, men inte minst, försöka få mig själv att besöka doktorn för att se om min förkylning som nu pågått en månad inte kan kureras med en amerikansk dunderkur of some sort?!

Kvällen börjar nu komma till sitt slut - för barnen i alla fall. Rutinen läsa bok, helst flera stycken har infunnit sig och sen är det släckt lampa och en somnar lika snabbt som man slår på en av och på knapp. Den andra kan ligga där i timmar och stundvis ropa - mamma - pappa!

Själv väntar jag nu på att den andra andningen ska infinna sig så man orkar ta tag i den tvätthög som genererats under dagen - tur är väl att tvättmaskinen funkar fortfarande. Den dagen den slutar funka går jag också på strejk. Därefter är det en stunds egentid framför datorn, för att kolla, mail, blogg, facebook, nyheter. Vi har en TV också fast den hinner jag inte titta på - jag betalar bara för 310 kanaler.

Om någon tror att jag lever lyxhustru liv så hoppas jag detta får dem att tänka om. För ibland i denna röra kan jag längta till jobbet - jag har ju insett att det är ju rena semestern att få åka dit!

4 comments:

 1. Ja du tyvärr kan man lätt tro att man ska hinna få massor med tid bara man är hemma och inte går till kontoret men det är urmycket att göra och att hinna med i hemmet. Att jobba hemma är ett stort heltididsjobb i sig. Jag tänkte först i början att amfruar hade hur mycket tid som helst men det är ju inte alls så. Dessutom verkar ju skolan och alla dess aktiviteter också ta massor med tid. Hoppas ni får slippa fler saker som går sönder. Här är det superbusy också fast med jobbet och allt annat runtomkring. Shit ingenstanns får man ro ;-)
  Ha en bra helg. Jag saknar AL bra mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra.
  Kram!

  ReplyDelete
 2. Men vännen! åh vad du får slita! det är inte lätt att vara hemmafru... tycker nästan synd om dig (bara för att din förkylning inte har gått över) Ta en långpromenad och andas! sen är det bara att ta nya tag! =)

  sen blir det massssor av shopping när jag kommer! har en lång lista med grejer jag vill ha! =)

  Karin och Eilert fick en pojke idag! tror det har gått bra!

  Kram

  ReplyDelete
 3. och Niklas sköt sin fösta älg idag!! =)

  ReplyDelete
 4. Ha ha jag gillar dina amerikanska hatobjectlista. Heltäckningsmattorna kan vara rätt sköna typ i sovrummet men annars är de ju rätt värdelösa speiellt som amrisar aldrig tar av sig skorna. De blir ju hur skitiga som helst. Angående dammsugarnen så köpte vi en Elextrolux som också finns i USA och en modell som de kallar för Cannister som ser ut som svenska dammsugare för annars håller jag med dig om att de amerikanska traditionella är helt värdelösa. Vanliga am tvättmaskiner får man köra med klor för annars blir det inte rent det är som du säger en blötläggningsmaskin som inte ens blir direkt varm. Man kommer aldrig upp i 60 grader om man inte har en ny modern tvättmaskin som är fortmatatad med internal heater. det finns helt enkelt både ont och gott på båda ställen om atlanten.
  Kram!

  ReplyDelete