Tuesday, August 17, 2010

Första dagen i skolan och skoluniformen på...

Japp, den stora dagen var här. H började sin första dag i amerikansk skola. Hon var lite nervös och somnade inte särskilt tidigt. Mycket i tankarna givetvis. Men allt var redo till från putsade skor, nyinköpt ryggsäck och uniformen.

Det är korrekt. Uniform gäller.. blå/rödrutig klänning, med vit blus eller blå, röd, eller vit piké tröja med rutig eller beige kjol eller kjolshorts som det är. Dvs kjol på framsidan men shorts under. Den inhandlades på ett speciellt utvalt ställe av skolan där skolans emblem också trycktes fast i kläderna. Alla de små ser likadan ut och riktigt proper.

I staten Alabama så är det skoluniform som gäller för samtliga elever. Och just nu är jag för skoluniform. För oj vad enkelt det blev på morgonen. Det finns fyra alternativ!! Inge bråk om vilken tröja som ska på, kjol eller byxa osv... Och jag kan definitivt tänka mig att har man uniform i de högre klasserna så kanske man utesluter mobbning pga att man inte har rätt jeans, tröja eller rätt märke på sig. Alla ser lika ut och kostnaden för föräldrars klädinköp minskar drastiskt under året. I alla fall har den gjort det för oss.. vilket är välkommet!

1 comment:

  1. Spännande att börja i amerikansk skola för er alla i familjen kan jag tänka mig. Skoluniform är ju himla praktiskt som du säger. Jag minns att jag hade det då jag gick i amerikansk skola i Nicaragua. Här har dock barnen som bor i Birmingham inte skoluniform iallfall inte de som gick i skolan i vårat område. Det där med skoluniform skiljer nog från skola till skola om man har eller inte. Det ska bli spännande att forstätta läsa om era äventyr i Alabama här under erat år.
    Kram!

    ReplyDelete