Saturday, July 17, 2010

Mörkbrun blev ljusbrun hos frissan!

Ett skräcksenario och en overklig upplevelse infann sig hos frisören denna afton. Efter att i ett år letat efter en bra frisör hemma i Stockholm så såg jag inte fram emot att nu igen börja leta efter en ny frisör i USA. Det har strulat så många gånger och visst det slutade inte där. Det strulade även i kväll. I en månads tid har jag sonderat marknaden av frisörer och jag har även letat efter en frisör som använder sig av Redken. När jag väl hittar frisören som för märket och som också kommer med en rekommendation så tycker jag nog att det är värt att testa.

Jag kommer i tid och jag talar om numret som min frisör hemma i Sverige använder sig av när hon färgar håret. Givetvis så används inte numret här och det blir en del matchande med hårprover från Redken. Men han påtalar att han har hittat den färg som jag har... När jag sedan ser resultatet står jag som ett frågetecken i spegeln och undrar vad det var som hände. Jag hörde hur frisören pratar men uppfattar inte ett ljud för det enda jag ser är en ljusbrun (ungefär samma färg som mitt ansikte) lysa som en landningsbana längs mittbenan i huvudet. Det ser nästan ut som han gått med rakhyveln tvärsöver håret...

Jag hurklar ur mig att detta funkar inte det är bara att börja om från början... Hans kunder efter mig får gå hem istället och för frisören är det bara att börja blanda ny färg. Åter igen sitter jag där med färg i huvudet och vågar knappt fråga hur det ser ut när han väl börjar rensa ur det. Han säger samma ord som redan första gången "it looks great!" De orden betyder allt mindre och jag tittar försiktigt in i min egen spegel för att se resultatet. Det ser dock lovande ut denna gång och jag pustar ut. Efter 3,5 timmar i en frisörstol har jag nu i alla fall en hårfärg som liknar min egen. Jag säger lite försiktigt och som om jag fortfarande litar på honom att vi tar klippningen en annan gång... för detta har tagit lite för lång tid idag... En klippning kan man ju liksom inte göra om är min enda tanke. Nu behöver jag ladda ny energi och finna en annan frisör...

2 comments:

 1. Aj då låter inte så kul. Skönt att det verkade ordna till sig även om det tog hela eftermiddagen. Men jag tycker att du gjorde helt rätt som krävde att de skulle göra om. Det där med översättningar av olika produkter är inte lätt. Man tror att samma märke ska köra samma typ av produkt här som i europa men tyvärr är det allt för ofta inte så. USA vill oftast ha just sitt egna system på det allra mesta. Jag märkte att Dijon senap här är mycket mildare än den som säljs i Sverige. Det är samma märke och det är äkta Dijon senap men det är olika recept för den europiska och den amerikanska marknaden. Helknäppt. Det finns tydligen massor med sådant här.
  Ja att hitta en frissa man gillar och litar på är inte lätt. Oj vad funderade, kollade runt osv när jag kom hit. Nu har jag hittat en som funkar rätt bra men varje gång jag åker till Sverige så ser jag till att klippa mig hos MIN frissa där. Jag tycker inte att de klipper igenom håret lika noggrant här. Här vill de istället att man ska komma vart fjärde till vart sjätte vecka och det har ju inte jag tid med. Det ska bli en fröjd att flytta hem till Sverige och få återgå regelbundet till min frissa där.
  Kram!

  ReplyDelete
 2. Haha nä det är inte lätt om man är kräsen...

  skoja bara!

  Det låter som ni har det bra där borta iaf. jag ska börja leta inrikesflyg nu från LA till Montgomery, har du nåt bra förslag på bolag?

  Hälsa barnen och A
  Kram

  ReplyDelete